Hvad er dagbehandling? - Skolen mir

Et dagbehandlingstilbud tilbydes børn/unge,
som ikke er i stand til at indgå i almenområdet.

Som dagbehandlingstilbud følger vi folkeskoleloven, men altid med hensyn til det enkelte barn. Udover at være beskæftiget med faglig undervisning og traditionelt indhold jf. folkeskoleloven, har vi også en særlig opmærksomhed på det specifikke behandlingsarbejde. Derved har vi et særligt øje på det personlige og sociale, og arbejder målrettet mod at udvikle færdigheder og kompetencer, således at barnet/den unge igen kan indgå i meningsfulde sociale fællesskaber, og på sigt træde tilbage i en hverdag på almenområdet, eller finde den rette vej videre på en relevant videregående uddannelse.

På dagbehandlingsområdet kan vi ydermere tilbyde en særlig normering, hvilket betyder færre børn/unge til flere voksne. Dette er med til at skabe ro, forøget opmærksomhed og tryghed på skolerne.