I slutningen af december 2021, står Danmark endnu engang midt i en række af restriktioner, der blandt andet indbefatter ændringer af børn og unges skoledag. Det betyder, for mange, at hjemmeundervisning og afstand til kammerater og den sociale hverdag igen bliver virkeligheden. Det er sårbart for mange børn/unge, og især for dem der har behov for en høj grad af forudsigelighed, tydelighed og struktur.

På Askovfondens MIRskoler er vi derfor heller ikke lukket ned, men holder åbent præcis som vi plejer frem til tirsdag d. 21. Vi er opmærksomme på at være skarpere på opdeling og afstand, ligesom vi tager hensyn til anbefalingerne – men dagene ligner nu alligevel sig selv, og der er plads til undervisning, samvær, social læring, hygge og julerelaterede aktiviteter.

Det er vigtigt for vores børnegruppe, som alle trives i at være her, og som nyder godt af den hverdag vi tilbyder dem. Og selvom temperaturerne ikke befinder sig i den høje ende af skalaen, og træer og buske ikke ligefrem pynter sig i grønt, så er udendørs aktiviteter altid et hit på begge afdelinger. På Naturskolen har man netop fået et basketnet sat op – til stor glæde for både børn og voksne, og her er det ikke så vigtigt om solen skinner.

Efteråret 2021 – og ny dirktør

Når vi går på juleferie, kan vi se tilbage på et efterår hvor Danmark har været åbent, og hvor vi har kunne være kreative og nysgerrige. Vi har budt velkommen til flere nye elever, som alle er faldet godt til. Vi har ligeledes budt velkommen til nyt personale, som hver især biddrager med uvurderlige egenskaber til vort fælles dna, og som alle børn/unge derudover har taget flot imod. Vi har været i en udviklende fase, hvilket har affødt en lang række af fede undervisningsforløb, fælles arrangementer og succesoplevelser på tværs.

Den 1. december bød vi endvidere Lone Kathrine Pedersen velkommen som direktør for AskovFondens MIR skoler. Lone kommer fra en stilling som leder af pædagogisk psykologisk rådgivning, og har de sidste 30 år arbejdet med børn, unge og deres familier i udsatte positioner, fra såvel et kommunalt, ministerielt, NGO- samt et forsknings- og uddannelsesperspektiv. Vi glæder os meget til at udvikle videre på begge afdelinger med Lone ved roret.

Vi ønsker jer alle en glædelig jul og et godt nytår, og ser frem til at vi igen ses på matriklerne mandag d. 3.1.2022.