Er du forælder eller bedsteforælder til et barn, der ikke trives? Mange familier oplever frustration, afmagt og usikkerhed, når et barn kæmper med skolefravær, stress eller udfordringer i hverdagen. Vi har en række tilbud, der giver indsigt, viden og konkrete redskaber til at støtte børn i mistrivsel.
Vores foredrag tager fat på de udfordringer, mange forældre står med: Hvordan hjælper man sit barn, når skolen ikke fungerer? Hvordan navigerer man i systemet uden at miste pusten? Og hvordan skaber man en hverdag med struktur og tryghed uden konstante konflikter?
Foredragene afholdes af fagfolk med specialiseret viden inden for området.
Se aktuelle foredrag, datoer og tilmelding længere nede på siden.
At være forælder til et barn, der ikke trives, kan være udfordrende og fyldt med usikkerhed. Måske er dit barn lige blevet udredt, venter på en udredning, eller I oplever, at hverdagen er svært at navigere i. Måske står du med spørgsmål om, hvordan du bedst støtter dit barn, skaber struktur i hverdagen eller håndterer uenigheder i familien.
Hos MIR tilbyder vi rådgivning til forældre og pårørende, der har brug for sparring, vejledning og konkrete redskaber til at håndtere hverdagen. Dette gælder for både vores foredrag og rådgivning.
Se mere om hvad vi kan hjælpe med, hvem du kan tale med og priser længere nede på siden.
Hvad gør du, når dit barn mistrives og ikke længere kan være i et almindeligt skoleforløb? Hvordan hjælper du et barn, der nægter at gå i skole eller reagerer med vrede og stress?
Flere og flere børn og unge oplever ufrivilligt skolefravær. Ofte er det sidste udvej efter langvarig mistrivsel, forsøg på nedsat skema eller skoleskift. Det kan være en reaktion på overbelastning, sociale udfordringer, angst eller andre svære forhold.
Når et barn sidder hjemme, opstår der ofte frustration og bekymring i familien. Strukturer smuldrer, døgnrytmen forskubbes, og skærmforbrug kan eskalere. Forældrene står ofte lige så udmattede tilbage som deres barn.
I dette foredrag sætter vi fokus på, hvordan du som forælder kan støtte dit barn i en hverdag uden skole. Vi vil tale om, hvordan man skaber ro og stabilitet i hjemmet, reducerer stress og forsigtigt arbejder hen imod at genopbygge rutiner, der på sigt kan hjælpe barnet tilbage i en eller anden form for skolegang. Vi giver konkrete råd til, hvordan du bedst kommunikerer med dit barn om det svære – og hvordan du langsomt, i barnets tempo, kan begynde at stille små krav.
Foredraget henvender sig til forældre, der står i en hverdag præget af skolevægring, frustration og afmagt – og som ønsker konkrete strategier til at hjælpe deres barn videre.
10. april 2025 kl. 17:00 – 19:00
Firskovvej 4, 2800 Lyngby
250 kroner.
Varighed 2 timer.
Max 30 deltagere.
Har du oplevet at skulle kæmpe for, at dit barn bliver mødt med den rette forståelse og hjælp? Føler du dig mere som koordinator end forælder i dit barns sag?
Mange forældre til børn i mistrivsel oplever, at vejen til støtte og de rette skoletilbud er en labyrint af regler, instanser og beslutninger, hvor det kan være uklart, hvilken vej man skal gå.
I dette foredrag sætter vi fokus på den belastning, det kan være at være forælder i et system, der kan føles ufleksibelt og uigennemskueligt. Vi taler om, hvordan systemets krav og processer påvirker forældrene – og hvordan det at kæmpe for sit barns trivsel kan føre til systemstress. Vi deler viden om, hvordan denne position påvirker os som mennesker og forældre, og vi giver konkrete strategier til at navigere i systemet, uden at det tager al energien fra hverdagen.
Foredraget er for forældre, der føler sig fastlåste i et system, hvor de skal kæmpe for deres barns rettigheder – og som ønsker viden, støtte og redskaber til at stå stærkere i den svære rolle.
15. maj 2025 kl. 17:00 – 19:00
Firskovvej 4, 2800 Lyngby
250 kroner.
Varighed 2 timer.
Max 30 deltagere.
Har du forgæves forsøgt at indføre struktur og rytmer derhjemme – men oplever udfordringer med at få det integrereret? Føles det som en kamp at skabe forudsigelighed i hverdagen?
Mange forældre til børn med diagnoser får anbefalet at skabe genkendelighed og tryghed gennem visuel struktur. Men i praksis kan det være udfordrende. Nogle børn orienterer sig ikke i skemaer og piktogrammer, mens andre oplever det som et krav, de ikke ønsker at følge.
I dette foredrag dykker vi ned i, hvordan man kan tilpasse visuel struktur i hjemmet, så den faktisk giver mening for barnet. Vi ser på, hvordan både konkret og abstrakt tænkende børn kan have gavn af visuel støtte – og hvordan man kan arbejde med barnets forståelse af strukturen. Vi deler eksempler på, hvordan visuel struktur kan se ud i praksis, og vi undersøger, hvorfor den nogle gange ikke virker efter hensigten – og hvad man kan gøre i stedet.
Foredraget er for forældre, der ønsker konkrete strategier til at skabe en mere forudsigelig og rolig hverdag – uden at struktur føles som en kamp.
2. juni 2025 kl. 17:00 – 19:00
Firskovvej 4, 2800 Lyngby
250 kroner.
Varighed 2 timer.
Max 30 deltagere.
Oplever I udfordringer i hverdagen med jeres barn? Vi tilbyder praksisnær rådgivning, der tager udgangspunkt i jeres konkrete situation.
Rådgivningen kan både være online eller fysisk på vores skole i Lyngby.
Vi hjælper jer med at:
Vores mål er, at I allerede efter første samtale har konkrete redskaber, I kan tage i brug.
Kontakt os for en uforpligtende samtale på mail: mir@skolenmir.dk
60 minutters rådgivning ved familiebehandler
Pris: 1300 kroner
90 minutters rådgivning ved familiebehandler
Pris: 1500 kroner
60 minutters rådgivning ved psykolog
Pris: 1500 kroner
Afbud
Afbud til samtaler skal meldes mindst 24 timer før en aftale. Ved udeblivelse eller for sent afbud opkræves 50% af prisen.