God sommer! - Skolen mir

God sommer!

På Askovfondens MIRskoler har vi nu rundet skoleåret af, og dermed har vi afsluttet et meget anderledes skoleår, hvor vi har måtte navigere i en helt ny situation. Heldigvis kunne det lade sig gøre at afslutte helt på normal vis, og det skete i godt vejr, høj sol og med en masse glade børn og unge.

På MIRskolerne forsøger vi, i den grad det er muligt, at læne os op ad klassiske skoletraditioner. Det er ofte i vores egen “fortolkning”, så vi bedst muligt tilgodeser alle behov, og kan tage hensyn til disse.  Det gælder også i mange tilfælde, at de to afdelinger griber tingene forskelligt an. Det skyldes forskel i børnegrupper, der efterlader os med forskellige muligheder.

 

En afslutning præcis som man ønsker det

Når sommeren nærmer sig, gælder det ofte at MIRskolerne sender børn/unge videre på deres rejse. Det kan være efterskole, STU, gymnasial uddannelse mv.
Dette markeres på meget forskellige måder, alt efter de unges ønsker. Vi har enkelte gange haft elever der ønskede at opleve nogle af de klassiske traditioner, med karamel-kast og udklædning. Dette hører dog til de sjældne år, og som udgangspunkt oplever vi, at langt de fleste af vores unge ønsker en helt stille og rolig afslutning med de tætte relationer. Dette indebærer ofte en mindre og overskuelig reception, hvor andre klasser og skolens voksne måske bliver inviteret til snacks og sodavand. Oftest indebærer det også en tale fra personalet, og et eftermiddags-arrangement for forældre.

 

Derfor er vores sidste skoledag i højere grad en hyggelig og afslappet dag, hvor de enkeltvise fejringer finder sted i klasserne.

 

Så hvad er anderledes ved MIRskolernes sidste skoledag?

I det store hele minder vores sidste skoledag altså om så mange andre dage – men selvfølgelig ikke helt. På Naturskolen i Ledøje har vi f.eks. efterhånden opbygget en fast og hyggelig tradition, hvor frokostens vante omgivelser i kantinen skiftes ud med en solrig frokost i gården. Her får vi besøg af en pølsevogn, der tilbyder et bredt udvalg af pølser og brød, der tilgodeser alles præferencer og ønsker.

Der er i forvejen udarbejdet en tidsplan, således at man ankommer i mindre grupper, og ikke står oven i hinanden.

Arrangementet er et sjovt og velfungerende indslag, som skaber glæde og smil hos både børn og voksne – og der er ingen tvivl om at det er en tradition som er kommet for at blive.

 

Vi ses til skoleåret 2020-21

Nu er der kun tilbage at ønske alle en god sommer. Vi ses til august, hvor et nyt skoleår startes op. Det bliver et år med mange nyheder, nye tiltag og nye muligheder. Dette skyldes blandt andet at MIRskolerne er blevet udvalgt til VISO-leverandør. Meget mere herom senere.

God sommer!