Enestående udsigter og læringsmuligheder

For at skabe en skolegang hvor læring, oplevelse og faglighed går hånd i hånd, tog udskolingen på MIR/Lyngby i dag på tur til Møns Klint.

Møns klints naturskønne område er kendt for sine imponerende, kridhvide klinter og det azurblå hav, som tilbyder enestående udsigter og læringsmuligheder. Under besøget modtog eleverne en privat guidet tur med fokus på temaet “Danmarks fødsel”, hvor de både kunne fordybe sig i geologi og Danmarks naturhistorie.

Turen var designet til at integrere det faglige indhold fra naturfagsundervisningen med opbygningen af stærke relationelle bånd mellem eleverne og underviserne, samt mellem eleverne indbyrdes. Vores mål er at skabe en skolegang, hvor hver elev føler sig værdsat og motiveret.

Et unikt læringsmiljø på MIR

På MIR er vi bevidste om, at traditionelt skolemateriale som bøger og kopiark kan vække ubehagelige minder og erfaringer hos nogle af vores elever. Tidligere skoleoplevelser, hvor eleverne følte sig utilstrækkelige, kan ofte være årsagen til denne modstand. Derfor tilbyder vi en anderledes tilgang til læring.

Vi benytter naturligvis også skolebøger og andet traditionelt undervisningsmateriale, men det er ikke det eneste, vi fokuserer på. Vores undervisning er ikke begrænset til klasselokaler og traditionelle metoder; vi bestræber os på at gøre læringen levende og engagerende gennem varierede aktiviteter både indenfor og udenfor vores matrikler. Dette inkluderer udflugter, der åbner op for en verden af viden inden for forskellige fagområder, med relationsdannelse, bevægelse og praktisk læring som centrale elementer.

På MIR er læring mere end blot skolebøger

Se andre bud på alternativ naturfagsundervisning