Elevfortællinger

På siden her vil vi løbende tilføje elevfortællinger, fra tidligere samt nuværende elever. Fortællingerne bidrager til at give et indtryk af MIRskolerne, set igennem andre øjne.

Viola Nordstrøm:

Hvad har MirSkolerne hjulpet mig med?
– I en folkeskole er der få lærere til de mange elever som alle skal have hjælp, men på Mir er det mulighed og tid for at en lærer kan hjælpe en elev og kan gå i dybden med opgaven. Det er ikke kun fagligt de har hjulpet mig, de kender til hvordan de skal håndtere svære situationer og ikke mindst acceptere hvis man har behov for en pause.

Hvad har det givet mig?
– Skolen Mir har gjort, at jeg har gennemført 9. Klasse med gode karakterer. De voksne var gode til at hjælpe mig gennem hele min skolegang på Mir og guide mig ifht videreuddannelse. De vidste hvad der var af fordele og ulemper, i forhold til min diagnose. Jeg er blevet bedre til at håndtere svære situationer og kende mine redskaber, det ville jeg ikke have kunnet, hvis jeg ikke havde gået på Mir.

Vil jeg anbefale det til andre?
Ja, jeg vil helt klart anbefale det, da jeg har fået rigtig mange gode ting ud af de år jeg gik der.
Mine forældre var også meget glade for det gode og tætte samarbejde med skolen.

Hvad er fordelen for dig ved at gå på en mindre skole, som ikke kun har fokus på det faglige?
– De voksne havde tid til at hjælpe eleverne.
– Man bliver tættere med ens klassekammerater og lærerne.
– Men kommer til at kende sig selv bedre, hvad er ens styrker og svagheder.
– Vi havde mulighed for at tage på flere ture i form af udendørsaktiviteter eller skiture.