Formål og vision

Mir skolerne’s kerneopgave

På Mir skolerne stræber vi efter – med størst muligt samarbejde med familie og netværk – at skabe en ramme, hvori eleven udvikles efter dets individuelle potentiale, med henblik på at eleven vil kunne skabe sig et liv med kvalitet og selvstændighed.

AskovFondens vision

AskovFonden giver mennesker styrken og modet til at tage ansvar og ejerskab for eget liv og det samfund. de er en del af.

Mir skolerne vision

Mir skolerne giver børn og unge muligheder for læring og uddannelse samt et grundlag for trivsel, udvikling og gode oplevelser – som et fundament til at kunne leve et godt voksenliv.

AskovFonden mission

AskovFonden udvikler proaktivt relevante sociale løsninger, der skaber inklusion af udsatte i samfundet. Dette gøres i samarbejde med det offentlige, erhvervslivet og altid med det enkelte menneske i centrum.

Mir skolerne mission

Mir skolerne vil gennem udvikling af relevante sociale skoletilbud og en udviklingsorienteret indsats – og i samarbejde med eleven, familien og netværket – skabe en ramme og retning med fokus på, at eleven kan skabe sig et liv med livskvalitet og selvstændighed ud fra elevens individuelle potentiale og ressourcer.

drenge-graver
drenge-kigger

AskovFondens og Mir skolerne’s kerneværdier

AskovFondens værdier er baseret på mere end 70 års arbejde med at skabe proaktive sociale løsninger for mennesker, der står udenfor samfundet. Vi tror på, at alle mennesker er værdifulde og kan bidrage med noget til samfundets fælleskab. Vi tager afsæt i de mennesker, vi møder og tror på, at forandringer skal udvikles med udgangspunkt i en fælles forståelse for mål, metoder og formål.

Mir skolerne har i 12 år skabt sociale skoletilbud til særligt udsatte og psykisk sårbare børn og unge.

Værdighed

Vi ved, at alle mennesker har brug for at høre til i et fælleskab, og vores fornemmeste opgave er at give mennesker troen på, at de er værdige og give dem mulighed for at blive en aktiv del af samfundet.

Dokumentation

Vi måler vores sociale arbejde ved at indsamle relevante data og dokumentere vores indsatser. Med denne viden justerer vi fremtidige indsatser, hvilket sikrer bedst muligt udbytte og værdi for både samfundet og den enkelte borger.

Passion

Vi brænder for mennesker og deres positive potentialer. Vi viser, at positiv forandring altid er mulig. Vi gør det sammen – med begejstring og forhåbning. Vi er nysgerrige og åbne. Vi stopper ikke, før vi har gjort vores allerbedste. Denne passion er omdrejningspunkt for alt, hvad vi gør.