Mir skolen i samarbejde med Special Hockey Denmark

AskovFondens Mir skoler har netop indgået et samarbejde med ”Special Hockey Danmark”, som hører under Dansk Ishockey Union.”Special Hockey Danmark” er et projekt, der har til formål at give børn og unge med særlige udfordringer – dvs. eksempelvis autisme, ADHD og Aspergers syndrom – mulighed for at spille ishockey, og derigennem mulighed for gennem personlig, social og faglig progression at lære og udvikle sig i eget tempo, og efter egne målsætninger.

Special Hockey Denmark forsøger at fremme ishockey for børn og unge med særlige udfordringer. Ideen stammer fra Canada og Nordamerika, hvor flere klubber har skræddersyede tilbud til børn og unge med særlige udfordringer. Ideen med ishockey for børn og unge med særlige behov eksisterer allerede i vore nabolande Sverige, Norge og Finland.

Eleverne på isen

På Mir skolerne har vi stort fokus på at give alle vores elever så mange succes-oplevelser som muligt. Èn af måderne til at opnå disse er igennem at børnene får bevæget sig en masse, på mange forskellige måder – og nu altså også på is. I torsdags havde børnene fra Mir skolen så første dag på isen. Inden ankomsten til skøjtehallen var spændingen og nervøsiteten til at mærke, men meget hurtigt blev disse følelser afløst af begejstring og alle børn kom på isen og fik sig en skøn oplevelse.

Ved samtidig at skabe en struktureret ramme med megen forudsigelighed og i børnenes eget tempo, bliver der skabt en hensigtsmæssig ramme, hvor vi tydeligt ser og mærker børnenes glæde og udvikling. Vores forløb med ”Special Hockey Danmark” varer i første omgang 6 uger, hvor vi én gang om ugen hopper i ishockeydragten. Allerede efter første besøg i skøjtehallen fik vi flere meldinger fra børnene om, at de nu havde besluttet sig for at begynde at gå til ishockey, så succesen er vist allerede i hus.

Se også video fra “Special Hockey Denmark” her.

Special Hockey Denmark er nu officielt oppe og køre. Vi er stolte og meget glade over at Special Hockey Denmark nu er en realitet. Tak for al den støtte vi har fået ikke mindst Nordea Fonden, Danmarks Ishockey Union, Askovfonden, og de super søde elever fra skolen MIR, KSF samt Doxafilm der har lavet dette klip.

Opslået af Special Hockey Denmark på 4. marts 2017